HU

A honlapkészítés folyamata

Huszár Ágnes
Utoljára frissítve: 2022. 11. 26.

Az, hogy hogyan néz ki a honlapkészítés folyamata, több tényezőtől függ:

  • a dizájn és a működés sablon alapú lesz-e, vagy egyedi,
  • ha sablon alapú lesz, a saját sablonunkat használjuk-e majd hozzá, vagy külső forrásból származót,
  • teljesen új honlapot készítünk-e nulláról, vagy van-e már egy, aminek a dizájnját és/vagy szerkezetét, működését lemásoljuk,
  • csak költöztetésről van-e szó (pl. más tartalomkezelő rendszerről Drupalra), a szerkezet és a dizájn pontos lemásolásával.
""

„Easy Build” honlapok készítése

A kínálatunkban szereplő legegyszerűbb megoldás az Easy Build honlapkészítési szolgáltatásunk.

Az Easy Build honlapok az előre kidolgozott szerkezetük miatt nemcsak rendkívül gyorsan, akár két nap alatt elkészülnek, hanem maga a munkafolyamat is roppant egyszerű:

  1. ön beküldi a megrendelő űrlapot, amin megadja a használni kívánt színeket és betűtípusokat,
  2. mi pedig néhány nap múlva átadjuk a kész honlapot, amelyre ön már töltheti is fel a tartalmakat.

Megrendelem!

„Flexible Build” honlapok készítése a saját sablonunkkal

A variálható oldalfelépítésű website-ok is alapulhatnak a saját dizájnsablonunkon. Ebben az esetben a munkafolyamat a következő:

  1. egyeztetjük, hogy milyen oldalelemeket szeretne használni a website-ján,
  2. megadja a használni kívánt színeket és betűtípusokat,
  3. mi pedig hamarosan átadjuk a kész honlapot, amelyre már lehet is feltölteni a tartalmakat.

Megrendelem!

Egyedi működésű és grafikájú honlapok készítése

Az egyedi felépítésű, működésű és/vagy egyedi dizájnon alapuló honlapok készítése általában 3 fő lépésben zajlik. 

1. Tervezés

Ha még egyáltalán nincs honlapja, akkor először is a webhelyen megjelenítendő tartalmakkal, a webhely funkcióival és úgy általában az Ön igényeivel kell megismerkednünk.

Az igények felmérése után, a rendelkezésre álló tartalom és a kívánt funkciók ismeretében megtervezzük vagy segítünk megtervezni, hogyan épüljön fel a webhely.

A tervezés első fázisában gyakran egy ehhez hasonló drótvázon (wireframe-en) vázoljuk fel a szerkezetet, így mutatjuk be ügyfeleinknek, hogyan épül majd fel elképzeléseink szerint egy-egy oldal, illetve az egyes oldalak hogyan kapcsolódnak egymáshoz az új vagy megújult honlapon:

Ha már van honlapja, és elégedett a jelenlegi szerkezettel, funkcionalitással, csak a grafikus dizájnt szeretné megújíttatni, akkor ez az első lépés természetesen kimarad.

2. Webdizájn és arculattervezés

Ha teljesen új webhelyet építtet, vagy a grafikus webdizájnt (is) érinti a felújítás, akkor kiválaszthatunk egy készen megvásárolható sablont, vagy az első lépésben elkészített drótváz alapján egyedi grafikai terveket készíthetünk. 

A már létező dizájnja pontos lemásolására is lehetőség van. Ha például szeretne egy másik tartalomkezelő rendszerre vagy az új Drupal-verzióra váltani, de megtartaná a website-ja grafikus megjelenését, akkor a grafikai tervezés vagy a sablonválasztás lépése természetesen kimarad a folyamatból. 

3. A honlap összeállítása: a honlapfejlesztés

Ebben a fázisban készül el a tényleges, működő honlap a dizájnból. 

A honlapot a publikálásig egy ideiglenes címen érhetik el az arra jogosultak, a nagyközönség tehát nem férhet hozzá, amíg folynak a munkálatok, viszont Ön nyomon követheti a munka haladását. 

A fejlesztés és a tesztelés fázisában a saját szerverünkön tároljuk az oldalt, de a végleges webhostingra is megbízható megoldást ajánlunk. A fejlesztés és a karbantartás is gördülékenyebb és olcsóbb, ha a tárhelyet is mi nyújtjuk ügyfeleinknek.

 

Egyedi honlapot szeretnék!

Kategóriák:
Weboldalkészítés