HU

 

Weboldalak felújítása

A weboldalak felújítása az alábbi 3 területet érintheti, akár egyszerre mindhármat is:

 • Grafikus dizájn (kinézet)
 • Fejlesztés (kód / funkcionalitás)
 • SEO (tartalom / szerkezet)

A leggyakoribb okok, amelyek miatt ügyfeleink a webhelyeik felújítását kérik, a következők:

 •  Nem reszponzív webhelyek mobilbaráttá tétele
 • Funkcióbővítés, funkcióátalakítás
 • Dizájn felújítása – átláthatóság javítása
 • A technikai teljesítmény, a betöltési sebesség javítása
 • A tartalomfelvitel korszerűsítése

 

A weboldal-felújítás leggyakoribb okai

Dizájn felújítása – átláthatóság javítása

A dizájnmegújítási igények megbeszélése során általában fény szokott derülni arra, hogy az ügyfelünknek nem is annyira vagy nem kizárólag a webhely grafikus megjelenítésével van problémája.

Vagyis nem(csak) az oldalakon lévő elemek formavilágával, színvilágával, vizuális stílusával nem elégedett, hanem a webhely szerkezetével, navigálhatóságával, átláthatóságával – azaz használhatóságával.

Ez különösen régi webhelyekre jellemző, amelyeken az évek során nagy mennyiségű tartalom gyűlt fel, és a hangsúlyok időközben eltolódtak, más lett a fontossági sorrend, az ideális felhasználói útvonal.

Ilyenkor a SEO szempontú tartalomfelülvizsgálattal érdemes kezdeni, és ha kell új webdizájn, a felújított tartalomra érdemes elkészíttetni a grafikát.

Nem reszponzív webhelyek mobilbaráttá tétele

Előfordul, hogy egy webhely tulajdonosa elégedett a desktop nézet dizájnjával és a tartalommal, csupán annyit szeretne, hogy legyen egy mobilnézete is a webhelyének. 

Ennek a megvalósításához elég lehet a fejlesztés. 

Ennek az a feltétele, hogy a desktop verzió könnyen, magától értetődően „lefordítható” legyen mobilra. Azaz a nagy kijelzőn egymás mellett levő elemeket csupán egymás alá kell sorolni mobilon, és nincsenek bonyolultabb dizájnmegoldások.

Ha vannak bonyolultabb dizájnelemek, vagy olyan elrendezések, amelyeknél nem egyértelmű, mobilon hogyan kellene elrendezni őket, akkor az egyes elemek mobilos nézetének megtervezésében szükségünk van a webdizájnerünk segítségére.

Funkcióbővítés, funkcióátalakítás

Régen, illetve nem általunk készített webhelyeket az esetek döntő többségében egyszerűbb és költséghatékonyabb újraépíttetni, mint új funkciókat fejleszteni hozzájuk.

A saját webhelyeink funkcióbővítéséhez nem szükséges az újraépítés, mert mi eleve rugalmasra építjük meg a webhelyeinket. Már a tervezéskor gondolunk a lehetséges későbbi bővítési lehetőségekre, és „megágyazunk nekik”.

Attól függően, hogy a funkcióbővítés mennyire érinti a felhasználói felületet, szükség lehet webdizájner közreműködésére is, de sokszor megoldható csupán fejlesztői munkával.

Többnyelvűsítéshez, egyedi hírlevélküldő rendszer vagy e-mail cím megadásához kötött letöltési lehetőség integrálásához például nem feltétlenül kell új elemeket tervezni a látogatói felületre, mert vagy vannak már dizájnelemek, amiket használni lehet, vagy a „felszínen” nem látszik a változás, csak a működési logika változik.

A technikai teljesítmény, a betöltési sebesség javítása

Az internethasználók nagy része, különösen a mobilon netezők nemritkán csupán 2-3 másodpercig várnak, hogy egy oldal betöltődjön, utána elhagyják az oldalt.

A betöltési idő természetesen nagyban befolyásolja a felhasználói élményt is, ami miatt ez ma már rangsorolási tényező is. 

Néhány tényező, ami a tárhely nem megfelelő minőségén kívül a teljesítmény romlásához vezethet: 

 • a célnak nem megfelelő tartalomkezelő rendszer használata, 
 • a nem megfelelően implementált funkciók, 
 • a rossz dizájnsablon-választás, 
 • az erőforrásigényes és biztonsági réseket teremtő pluginok használata.

Ilyenkor mindenképpen ajánljuk a tiszta lappal újrakezdést: a webhely újraépítését Drupal tartalomkezelő rendszerrel.

Ez nem kell, hogy a vizuális megjelenés, tehát a webdizájn újratervezésével is járjon, akár a régi dizájn is megtartható.

A tartalomfelvitel korszerűsítése

Olyan eset is van, hogy azért merül fel a weboldalfelújítás igénye, mert a webhely tulajdonosa nehéznek érzi a tartalomfeltöltést, esetleg nem tudja úgy feltölteni a tartalmait, ahogy szeretné, nem azt az eredményt kapja, amire számít.

Az emiatt érzett frusztráció nem segít a tartalom folyamatos frissítésében, márpedig a rendszeres tartalomközlés a webhelyek sikerének egyik alapköve.

Az is lehet, hogy kezdetben az adott webhely tartalomkezelési módja elég volt, megfelelő volt, kielégítette az igényeket, de időközben az igények is megváltoztak, és az adott tartalomkezelő rendszer már nem érződik felhasználóbarátnak. Esetleg már rengeteg kiegészítőt kell használni hozzá, amelyeknek mindegyike potenciális biztonsági rés.

Ilyenkor javasoljuk a webhely újraépítését Drupal tartalomkezelő rendszerrel. Az Easy Build webhelyek tartalomfeltöltéséhez csupán egy űrlapot kell kitölteni, a Flexi Build webhelyeinken pedig drag & drop funkcióval lehet egyedi, kreatív elrendezéseket kialakítani.

Az egyedi fejlesztésű webhelyek pedig akár kombinálhatják is a két tartalomfelviteli módot.

 

Ingyenes árajánlat weboldal felújítására

Ha szeretné a már létező honlapjának dizájnját, szerkezetét, működését vagy akár mindezeket egyszerre újragondolni és a változatásokat megvalósítani Drupal tartalomkezelő rendszerrel, kérjen árajánlatot!

Az árajánlat semmilyen anyagi kötelezettséget nem jelent Önnek.

 

Adja meg a jelenlegi honlapja URL-jét!
Mi az, amin változtatni szeretne, ami miatt nem tetszik a jelenlegi honlapja, vagy ami miatt funkcionalitásában nem megfelelő?
A dizájnnal kapcsolatos lehetőségekről a Grafikus webdizájn oldalon talál információt.
Adja meg a 3 legfontosabb konkurens website URL-jét!
Bármi egyéb elképzelés, információ, amit fontosnak tart.
E-mail cím, amelyen kapcsolatba léphetünk Önnel.